Wij richten ons voornamelijk op import zeevracht vanuit het Verre Oosten, Indiaas Subcontinent, Midden Oosten en Turkije (lcl en fcl). Maar daarnaast doen we ook export zeevracht, import/export luchtvracht, douaneafhandeling, beperkte fiscale vertegenwoordiging, container / gewone trucking, multimodaal transport, op- en overslag en transportverzekeringen.

Wij kunnen en doen niet alles, Noord en Zuid Amerika, Oceanië en Afrika zijn niet onze continenten, sommige douanehandelingen hebben wij geen vergunning voor, bijvoorbeeld accijnsgoederen en beperkte fiscale vertegenwoordiging voor de btw. Voor de import van landbouwproducten ontbreekt het ons aan voldoende kennis. Wij zijn ook niet de juiste partij voor bijvoorbeeld bulk en breakbulk en fijnmazige distributie.

Onze belangrijkste vaargebieden

  • Izmir is onze belangrijkste haven in Europa, wij doen o.a. import van plastic artikelen, keukenapparatuur, fietsen, bolletjes wol, matrassen, meubilair. ijzerwerk, verpakkingsmateriaal etc.
  • Tuticorin is onze belangrijkste haven op het Indiase subcontinent, wij doen o.a. import van mineraalzand, kokosvezel, augurken, grafstenen, kleding, droogbloemen etc.
  • China is voor de meeste expediteurs nummer 1, zo ook voor ons, er zijn heel veel grote havens en de lijst met producten is oneindig lang.
  • Midden Oosten is duidelijk in opkomst, strategisch gelegen t.o.v. Azië, Afrika en Europa is dit een belangrijke draaischijf geworden. Voor ons is het qua volume nog de kleinste van de 4 genoemde gebieden maar wel sterk in opkomst.

Waar komen onze klanten vandaan?

De meeste klanten komen uit Nederland en Duitsland maar onze klanten komen ook uit België, Frankrijk, Portugal, Italië, Denemarken, Oostenrijk, Canada, USA en UAE.

Wie zijn onze klanten?

Wij noemen nooit namen van klanten en al helemaal niet van waar, wat, van wie, en hoeveel ze importeren/exporteren. Wat we er wel over kwijt willen is dat er meerdere namen tussen zitten die in Nederland een naamsbekendheid van meer dan 99% hebben. Grote importeurs kiezen dus ook voor een kleinere expediteur.

Waar zijn we trots op? Enkele voorbeelden:

  • Transport per luchtvracht van chocolade naar verschillende landen in Afrika. Problemen die daarbij opdoemen zijn vaak geen directe vluchten vanaf Schiphol, smeltgevaar en onrust op de plaats van bestemming. Goed contact met de luchtvaartmaatschappij, de luchthaven van overlading en de uiteindelijk ontvanger zijn zeer belangrijk om de goederen zonder schade en ongesmolten te laten aankomen op bestemming.
  • Wij zijn de logistieke partner geweest van het bedrijf dat de containerkranen voor Maasvlakte II leverde.
  • Wij zijn overduidelijk aanwezig in mineraalzandmarkt van Zuid-India. Wij hebben goede contacten met het overgrote deel van de leveranciers en een groot gedeelte van hun klanten. Wij moeten 100% neutraal en heel voorzichtig manoeuvreren om deze markt goed te kunnen bedienen.
  • Wij hebben nauwelijks verloop in klanten. De klanten die we in ons bestaan zijn kwijtgeraakt zijn op 1 hand te tellen en de reden dat we ze kwijt raken heeft in de meeste gevallen te maken met het stoppen van zelf importeren, faillissement of met de prijs (er is altijd wel een expediteur die het voor minder kan.)